Maandag ondertekenden burgemeester Ward Kennes en gemeentesecretaris Tom De Munter de opstalovereenkomst de Ark van Noë in Lichtaart. Hiermee krijgt De Wimpe vzw het ganse domein voor 50 jaar in handen.

Sinds 2011 is het gemeentebestuur van Kasterlee eigenaar van het dagrecreatiecentrum in de Arkstraat in Lichtaart. Schepen van toerisme Mies Meeus (CD&V) zocht sindsdien naar een oplossing voor de verdere ontwikkeling van het domein.

In De Wimpe vzw uit Herenthout vond het gemeentebestuur de perfecte partner. Ze baatten in 2014 al tijdelijk de Ark van Noë uit. Bovendien organiseren ze reeds 25 jaar kano- en kajaktochten op de Kleine en Grote Nete maar bieden ook verscheidene dagformules, teambuildings, barbecues etc. aan.

Momenteel is De Wimpe volop bezig om het terrein klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Er zijn zelfs reeds boekingen vastgelegd voor feesten en barbecues. Streefdatum voor opening is vrijdag 1 mei 2015.

In de loop van de volgende jaren wordt de site nog verder ontwikkeld. Het gemeentebestuur van Kasterlee werkt aan de aansluiting op het rioleringsnetwerk. De Wimpe vzw zelf rondt momenteel de gesprekken af met een sociaal-economie bedrijf voor de aanleg en het onderhoud van de groenvoorzieningen.

foto: Onder het waakzame oog van schepen Mies Meeus, tekenden gemeentesecretaris Tom De Munter, burgemeester Ward Kennes en Nick Meylemans namens De Wimpe vzw de opstalovereenkomst.